•5:02 AM


sblm tulis post kali ni...sebenarnya nk study..tapi macm xde mood la plak.nk je jari ni tekan2 update pape...heee~

Miss Snow sibuk duk cari cincin kawin td..Cari punya cari..
search punye search mane lah cincin yg lawa2 nie..semue xbekenan!!

tgk2 jumpe!!haaa..bedebak besar berlian die..hahah..
abislah encik husband in future(MR SNOW) nati pening kepala nk kumpul duit..hahah
agak2 berapa harga cincin ni??heee=p
ada sape2 nk hadiahkan x??hahah(^__~)v




cop2!! jap2..

sebenarnya bukan nak citer pasal nak kawin ni..ni juz nak citer pasal CINCIN KAWIN..
OPSSss!!cara pemakaian cincin laa..salah plak..bwk betenang semue..hahah(^__^)



Skrg ni rmai yg pakai cincin...xkawin pom pkai gak.contoh sy leee..pakai cincin ni ada cara nye...
Nasihat Nabi Muhammad Saw. kpda Saidina Ali rhu.Sesudah bernikah dgn Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan ,
 Nabi Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu klau memakai cincin pakailah di jari...

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)

dan jgan memakai pada jari 

1] jari tengah 2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang krna memakai cincin pda jari telunjuk dan jari tgah adalah meniru cara berhias kaum yg dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian
Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan taw....








*sahabat2 sekalian,penting ni sila nasihatkan kwan n juga saudara- mara ataupun anak-anak tentang kaedah yg betul untuk memakai cincin di dalam syariat Islam, kalau x sia-sia ja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala kan kan kan.(^__^)


*wahai sape2 yg baik hati nk taja cincin tuk Miss Snow dipersilakan coment bwh ni..hehehe
(^__~)v



*tuk MR SNOW..blh la pilih cincin kat blog ni..KLIK SINI










|
This entry was posted on 5:02 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 kata-kata curiga: