•4:23 AM



“kesempurnaan adalah cara kita tuk mbuat sesuatu yg x sempurna menjadi sempurna, kesempurnaan adalah cara kita membuat sesuatu yang x ada menjadi ada, dan kesempurnaan terlahir dari jiwa yang menganggap dirinya tidak sempurna dan sekuat tenaga berusaha untuk menjadi yg sempurna”


“Mimpi membuat kita jauh dri kenyataan, tpi kenyataan tak akan ada tanpa impian, 
jangan mencintai seseorang / benda karena kesempurnaanya, tpi buatlah dia merasa sempurna dengan cinta yang kamu berikan”



Diam adalah hal yang terbaik untuk menunjukkan sesuatu, dan bicara adalah hal tindak lanjut dari pada diam.


entahlah..saya pom xtahu yg mana....


mungkin...........entah....






•3:23 AM



Salam reader....

hai3!!
miss me x??hahah..=p


lega bila exam abiss..HEEE~ 
\(^__^)/
sbnr nye 15 jan aritu agi abiss tp xsempat2 la nk update..buzy laa..keje la plak..
Alhamdulilah..rzeki tuhan nk bg..tiba2 dpt tawaran keja...gaji pom blh tahan lah..nasib baik intterview tu lps(^_^)

tp sedey la cuti xleh balik umah..sobsobsob(~__~)

skrg dah jdi staff and student UiA..so,bila keje ofis wktu keja pom cam biasa lah..g keje kul8..balik kul5 lbh or 6...sobsobsob..cuti wekend je laa..

OPppsss3!! ni keje part time je..bkn bidng sy..
sj suka2 cri pgalaman n duit lebih time blja mane taw esok2 lps grad sy dpt bkak BUSINESS sndri..haha(^__^)

ada syrikat sndri..uruskan sndri dgn titik peluh sy shingga bjaya..itu IMPIAN SY..bila agi kan..manalah taw klo2 in future nti..doakan lah ye..

so,cri duit n pgalaman dlu..wktu blja ni lah sy rasa time yg sesuai tuk kita timba ilmu apa2 je,jgn duk timba ilmu yg dlm buku je...cri pgalaman,bcmpur dgn msyarkat,bljar cara pgurusan dan sbg nya..
untuk post part-tima ni biasa2 je..just sbg Assistn.Admin kat ofis je..ok lah..
blh tahan keje..byk kot..pening kpla nk uruskan..huhu

To member2..n rumate2 ksayangan....
 



hmm tp diriku di sni sunyi sepi tanpa gaduh2 korang..nk gaduh gan sape xde org..gan diding gan tiang??bolehhh lah...
ramai dah balik bcuti..cuma bbrp kerat je yg ada..(~__~)




TAPI....

Chines New Year ni sy dpt CUTI!!!HORAYYY!! 
balikkk lah apa agi..wlaupom hnya bbrp ari je tp dah nama nya cuti ofcoz lah excited kan..hehe..
xsabar nk balik...
hmmm





•3:27 AM

Owh EXAM AK SGT MENYAYANGIMU~
specil lagu tuk exm~


"Tuhan tlg lembutkan hti lectrer2 ku..Untuk terima jwpan ku seadanya...
Kerna ku tak sanggup...Kerna ku tak mampu..
trima keputusan yg xmemuaskan..oooooo..."  =p

(silalah nyanyi guna lirik ombak rindu)
~sekian dr perosak lirik..klo nk agi next sy smbung lps exm..heeee=p
(tajuk ats mcm gempak.HAHA)





*Mood: bila lama2 study mulalah...mood sengal-sengaling2 study melanda~
huh!!otak penat kian trasa..
(~__~)
dah bbrp ari  tertunggak nk publish entry ni..hr ni br  blh..sbb.....

 Exam Exam Exam..


so klo korg nk gelak n nk taw kisah Miss SnoW baca lah entri ni..
~ini kisah Miss snoW dan kesengalan EXAM~


mcm nk gtaw 1 dunia ak exam..hahah=p
sbb bila ak exam..seluruh duania akan berubah dgn kesengal-sengalan ku..rumate ak pom pelik bila ak pelik..heee..

bak kata rumate ku..
"apo kona gan ekau..atas ak tgk rock n roll pakai topi dlm bilik plak tu..ak tgk bwah pakai kain batik??pening ak tgk ko..haishhh.."
...HEHEHEHE....


TAW KENAPA?

Miss SnoW ada 4 PAPER BEDERET2 AGI  mggu ni...
start 12, 13, 14,15 JAN...!!!!
ARGHHHHH..mane x huru hara...semue org dah nk abis exam..
org lain ada lah juga gap 1 2 hri 1 subjek..Miss SnoW??haishhh..
dulu masa kat sekolah,miss SnoW ingt senang nk dpt jd Dr..bila dah kat U.................
mula lah..huhu....ingt sng k nk abis Degree smbg Master Phd bagai nk dpt Dr,Prof bagai tu...bkn sng..jihad sgala bnda..berkorban apa sje~sobsobsob(T__T)


tuhan sje yg tahu perasaan ku~

degree pom xabis agi.......ada hati nk jd Dr....
nk jd Doctor cinta boleh lah..Dr sengal pom boleh......HAHAH


tp 2 paper dah lps mggu lps..Alhamdulilah..lega jap..1 paper awal agi akhir bln 11 aritu..
kira nya dah lepas 3 sbjek lah..huhu..byk kan sbjk .huhuh..xlarat dah cek..SABORRR je lah..

tapi bila duk malas2 tu tgk la gmbr famili,gmbr arwah papa,mama..my sibling n tiba2  tekan2..
TOINKK!!ada gmbr ni...
TAW APA??
cuba korang teka ni ape..kehkehkeh...


Ni sbnr nya ada tersave ari tu..konon nya nk try tlg sorg kawan ni lukis fundus..lukis guna Paint kat lappy try2 lukis fundus(eyes)..member tu majoring in Optometry..so psl2 mata-mata mmg diorg lah..konon nk tlg la..tengok2 hasil die..hahah..spt di ats jauh benar dr yg asal..KAHKAHKAH.
(xbg dia tgk pom lukisan ni sbb buruk sgt.heee)

Nk tgk yg btol??
yg bwh ni left pnye..laen ckit..bkn ckit byk.HAHA



ok..xjdi..HAHAH..



 sejak 2 menjak ni mcm2 lah benda2 sengal yg bt..


antara tempias2 tension:
mula2 g download n tgk citer2 BOBOIBOY..huahuahua.
pastu tgk UPIN IPIN..kihkih..lps tu smbung video2 Matlutfi...study??erkkkk~~
antra video matlutfi yg ak suka tgk:



comel kan gaya dia..hahah..dlm byk2 video yg ni je lah nmpk comel gan gaya nya gan muka dia..HAHAH..terbaekkkk lah Matlutfi !!gelak xbehenti..hahah


pastu dlm bilik study pkai topi OREN mcm boboiboy br syok stdy..hahah..
(owhhhh plezzz..plezzz..plezz jgn tiru aksi ini klo korg exm gak...)
sblm tu tgk BOBOIBOY dlu..hahah




jgn salahkan ak~
boboiboy yg bsalah..influent2~
TOPI OREN..lalalala




owh SERONOKK NYA klo blh tido nyeyak macam meow nie..
huhh!!jelezz!!padahal keadaan yg sbenar mcm.....




ini semue bkn salah sy tp salah exam...!!

tapi lps tgk video ni...



"beat yr prblm today..n move foward"

exm yg myerabuttttkan..tp cuba bt relaxx...Hmm paham2..
msih ada bbr jam agi ni..klo kira saat agi bnyak..HEHEH..slagi mana ada masa..blh agi berusaha!!

tima ksihlah korg sudi baca kisah merapu meraban Miss SnoW yg nk exm esk lusa 4 paper bderet ni..
dah lah..study lu..tata
Doakan sy ye rajin2..smoga dipermudahkan sgala urusan..caucincau!




~Sekian~



•1:59 AM



Assalamualaikum...

rindu tak rindu x?haha..
ingt nk update tiap2 hari tp skrg musin exm..juz sempat g jln2 kat blog org je..
smlm 1 paper dah lps..owh salah 2 paper setakat mggu ni..

pagi td on je lappy ksygan tgk2  cik anyss invite tuk segmen:

SAYA TERSENARAI DLM 1000 BLOG TERHEBAT!!

skrg br sempat bt entri..buzy study




korang nk join??
jom2 terjah blog cik anyss ni..KLIK SINI

jom riuhkan blog!!heeee



•6:28 PM



kejadian yg xblh dilupakan~

mangsa dtempt kejdian: sorg rumate yg sdp lena tido ptg,

sorg rumte yg khusyuk stdy dgn earphne,

sorg g tandas,

n Miss SnoW yg br je balik bilik xsmpai 5minit...



Tindakan2 cik rumate:


Pzah: :blari2 dgn AKSI KEJAR mgejar si PENCEROBOH BILIK KAMI dlm keadaan mamai2 bgn tido g kat pintu..HAHAH

K.Tra: trkjut mcm nk histeria jap bila rumte gtaw..(dia mmg suka kalut..kihkih)

Wani : duk kat tandas (lalala..tumpang gelak.hahah)

ak :br balik bilikdr discusion dgn muka comey..hee..(^_~)v
kjadian blaku tlalu pantas..


SUSPEK: SEorg yg bbju OREN..




Untuk menjelaskan agi keadaan sebenar,menurut rumateku..die xsedar akan bilik kmi diceroboh masuk pd 
wktu kejadian. Die sdg leka stdy n sumbat telinga gan earphone..sorg agi rumate ku tgh syokkkk pnye tido tiba2 tersedar yg pintu bilik kmi dibuka dan ditutup pelan2..(wktu tu rumate ku, Pzah tgh tido)..tetiba die rse muskil...pintu bilik kitrg ditutup pelan2..dan disebabkan comparment dia ni btentagan gan pintu,die blh lihat org kuar msk..dgn tidak semena2 die bagun dan berlari k pintu..

Pada masa tu jgk,dia sempat melihat suspek dgn pantasnye blari ke arah lain..die cuba melihat dlm keadaan mamai2 dan cuba mengejar SUSPEK tp  suspek HILANG!!


Kejadian blaku terlalu pantas, Pzah xsempat nk tgk muka SUSPEK tu..dlm keadan cemas..cpt2 dia g compartment k.Tra gtaw apa yg blaku..n apa agi..kak Tra yg br taw ni mcm nk histerialah kan kan kan kan..duk 1 bilik tp dia xsedar(haaa sumbat agi telinga gan earphone..kan kalut tu)..huhuh


Nk buat mcm mane bnda dah blaku..nasi dah jd bubur pom~
kecohlah dlm bilik mrk berdua...Miss SnoW n sorg agi rumate??time tu miss Snow br je smpai bilik xsampai 5 minit..sorg agi g mandi...

Oleh sbb disbbkan xtaw nk bt ape n xtaw nk teka sape lah BAJU OREN td..Pzah ignore je lah.n mrk bdua bhasrat nk g ketuk bilik sorg2 slps g mandi...nk taw sape ade g bilik kmi..kot2 lah kan...
(yelah Pzah ni br bgn tido ptg kott msti lah die nk g mndi dulu sblm magrib)heee...

takut dan bjaga2 lah mrk..hatta g tandas dkt dpn pom  bwk kunci...mcm biasalah..
msa Pzah msuk tandas(time tu Miss SnoW dah balik bilik 5minit SEBELUM KEJADIAN berlaku tp diorg xsedar Miss SnoW dah balik bilik)...

Pzah dgn semena2 gelak kuat2..(masa ni kami bselisih jalan kat tandas)

aishhh..korang PELIK TAK??

TAW KENAPA DIA GELAK??HEHEHEH



ikuti perbualan kami.....

Miss SnoW:weh nape ko gelak??
Pzah: HAHAHAH..xde pape..nati lps ak mandi ak cter..ko nk taw 1 cter x?
Miss SnoW: haa..cter lah weh..(dgn muka blurrr xtaw pape)
Pzah:alaaa..natilah..nk cpt ni..jap g ak cter kat bilik..kunci ko ada bwak x?(smbil tunjuk2 kunci kat tgn dia)
Miss SnoW: xde..heeee..meh sini..cpt ckit..ak nk taw..

so..
dipendek kan citer Miss Snow msuk la bilik..msuk je K.tra dah kalut2 ckp BILIK KAMI KENA CEROBOH..ade org nk masuk tp xdpt or die dah masuk tp xtaw lah..lps tu die tny..

Kak tra: "eh bila balik??"
Miss SnoW: "br je..ada lah 5minit kot..nie dah ciap tukar bju sgala.nk solat jap..nape??"
Kak tra: HAHAHAH

Miss SnoW: awatlah bdk2 rumate ak ni..

Haa..abis je kak tra gelak...
"HAHAHA..kamu k yg Pzah nmpk td??BAJU OREN..HAHAHAH"


hah??BAJU OREN?
(Smbil tgk bju)...erkkkk~
HAHAHAHA
cissss!!

msti Pzah ngigau+mamai2 tu..adoiiiiii(~__~)
kecoh 1 bilik..HAHAHA

upe2 nye Pzah tu dah salah tgk..tu lah mamai agi..RUMATE POM DAH XKENAL...tido agi ptg2 nk magrib..bgn2 die rasa mcm ada org masuk bilik kami dgn slow2..die dlm mamai2 dgn spantas yg bleh cuba tuk g tgk kat pintu tp xnmpak sape n dia kata org BJU OREN jln dgn cepat(haa..mamai agi)....
so dia assume lah ada org nk ceroboh sbb kat cnie penah ada kes mcm tu...


sekianlah citer mamai rumateku yg bt kitrg 1 bilik pecah perut gelak..HAHAHAH



untuk kselamatan rumah dan bilik blh lah bela binatang diatas ni sbg binatang peliharaan korg..HAHAH


moral of da story:
BERHATI-HATI lah dlm setiap yg berada diseliling kita..kunci kenderaan,rumah,bilik dan awasi harta benda disekeliling kita..jgn mudah lalai dan percaya..Beringat sebelum kena(^__^)v




*korg ade pengalaman kena pecah masuk rumah,bilik or barang2 kena curi??nk share??silakan klo sudi...(^__^) 





•5:57 AM


tu diaaa!!besar kan luv tu..hahah..

Hmm hr ni Miss SnoW tetiba rsa nk ckp psl C.I.N.T.A....huh!entah lee..
tetiba..hmm kdg2 ada yg tertanya2..cinta tu apa ye yg sebenarnya??Cinta?? 
Bahagia??Derita?
Pahit?Manis?

Mungkin.....

♥ ♥ 
Cinta adalah kekuatan yang mampu,
merubah duri jadi mawar
merubah cuka jadi anggur
merubah sedih jadi riang
merubah amarah jadi ramah
merubah musibah jadi muhibbah
itulah cinta.. ..
♥ ♥ 

Sekalipun cinta telah kuraikn dan kujelaskn pjg lebar, namun jika cinta kudatangi ak jadi malu pd keteranganku sendiri..
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan, namun tanpa lidah cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu tergesa2 menuliskannya..
Kata2 pecah bkeping-keping begitu sampai kpd cinta,
dlm mguraikn cinta,akal tbaring tak bdaya bagaikn keledai bbaring dlm lumpur..
Cinta sendirilah yg mnerangkan cinta dan percintaan..


Ya Wadudu Ya Latif betapa manis jika cinta berada dlm jiwa yg mampu menikmati keindahan rasaNya..

Cinta itu:
“pemberi semngat”
Cinta itu:
“ketika dia mau mberikan payung ketika hujan membasahiku, meskipun tubuhnya basah karena hujan...”
Cinta itu:
“saat ku ksedihan,dia tidak pnh jemu mendgar luahan dan menghiburkan ku....”
Cinta itu:
“saat dia berani meminta izin dari keluargaku untuk myuntingku sbg isterinya yg sah...”
Cinta itu:
"ketika ak meminta dibelikan ais krim dan air karot...."
(erkkk?? ni pom ada k??) hahaha....


CINTA...CINTA..CINTA..


Berribu-ribu definisi tentang cinta, cinta yang tak terurai jika dituliskan dengan kata-kata.. .. ..(cewwahhh..abiss leee)

Bagaimana dengan definisi anda??Apa itu CINTA??




Ahhhh..Cinta Ilahi cinta yg Satu..(^__^)
Cintaku pd insan yg ak syg hnya slps cintaNya,rasul dan ibubapaku~
itulah cinta kot...









hmmm ade k org suka kat diri ini??
erkkkk~confius jap..hahah=p

..:: Bicara Cinta ::..





Ya Allah.. .. ..
Jika aku ditakdirkan jatuh cinta..
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu..agar tidak ak tersungkur jauh dari hanyutnya kemanisan cintaMu..
  aamiin ya Robb   






•5:54 PM





Morning everyone!!!
Subhanallah..kita dberi peluang tuk bnafas agi..dapat agi merasakan nikmatNya..
Alhamdulilah!!thankz Allah(^__^)

dah bangun k blom korang ni..??BANGUN3!!!
matahari dah tinggi ni..



eishhh2..antara laki n prempuan agak2 sape suka bangun lambt?
sape suka tido angkat tgn cpt...erkkk~


Dah2..jgn buat2 muka ignore plak..ok paham2..nak taw kelebihan bagun pagi x??
Actuly,banyak kelebihan bangun pagi..xcaya?

ok klo dr segi sains:

Sains myatakan bhwa kndgan ozon dlm udara pd wktu pgi adalah tertinggi bbanding pd wktu2 lain.Gas ozon amat penting tuk tubuh badan kita.Kesan nya amat Baek.jangan risau..lebih baik agi klo seseorang tu bangaun awal 30 minit sebelum subuh dan berjalan ke masjid..Pahala pom dapat,udara segar pom dapat.So,semakin  bertambah2 ganjaran dan faedah nye..Insyallah(^_^)

Selain itu,

Kandungan "al-kartozon" dlm darah adalah tertinggi pd wktu pg sblm matahari terbit..Ia nye baek untuk badan yg mengaktifkan sel2 dlm badn, dan jga menambahkan kandgan gula dlm darah!!Subhanallah!

Selain itu juga,Bangun awal pagi ni dpt merawat  dan mencegah drp pyakit hati dan membantu mbekalkan kndgan vitamin untuk tubuh badan disamping mbekalkan tenaga dan mencergaskan tubuh badan.



Ganjaran dan keampunan yang dikurniakan kepada sesiapa yang bangun awal pada waktu pagi:

Pertama: akhirat- diganjari pahala oleh Allah

Kedua : dunia- dikurniakan kesihatan, dibekalkan tenaga, kekuatan, kecergasan, terhindar daripada penyakit

" Dan pada sebahagian malam hari bersembahyang tahajudlah kamu sebagai suatu ibadah tambahan bagimu; mudah-mudahan Tuhan-mu mengangkat kamu ke tempat yang terpuji."
Al-Isra' - 79




untuk student macam sy..well dah faham sgt dah..wekend je msti tido xsedar diri..
yelah klo wekday kan class...class..classs...dan clas....bile dpt je cuti...tido..tido..tido..nk2 agi klo cuti sem..haishhhh..klo xcuti sem pom dah ade bukti nye..my roomate..asal cuti je xnk bgn,subuh pom penat kejut...hahaha=p
Opsss!!sori rumate..kwn ko mmg terbaek kutuk2 ko..hahah

so,gunakan lah masa dgn sebaik nye..cara yg blh diamalkan tuk mendapat keberkatan setiap hari adalah dgn mendapat keredhaan dr Ibubapa dan mndapat keredhaan drNya..ingt agi masa zaman2 sekolah dulu..pagi2 dah kena bangan..yelah time tu duk asrama..so bgn sblm subuh,nati berebut(^__^)



meh nk share ckit bbrp cara tuk mendapat berkat menguruskan tiap2 hari  korang:

1. Bangun awal pgi
Try bangun pgi seawal yg boleh.30 minit sebelum Subuh k...cukuplah sy katakan bahawa, kalau bangun awal, kita akan dimurahkan rezeki oleh Allah.

2. Amalkan baca al-Quran bbrp ayt or bbr helai atau Al- Mathurat (^__^)v
supaya hari2 yg kita lalui mndapat kberkatan dr Nya selalu dan dlm lindunganNya

3. Senaraikan keja yg perlu dilakukn
yg ni supya keje2 kita sistematik..klo x nati takut lupe..or bt jadual nk study ape,nk bt ape..plan la ckit2..bgn ni ak nk bt ape,tgh ahr nk bt ape,ptg n mlm cmner plak....heheh

4. Jgn tangguhkan kerja, laksanakan skrang jga
Tekadkan dan sentiasa  ckp pda diri ; 
“Saya tak akan tangguhkan kerja saya. Saya akan siapkan kerja saya sekarang juga....!!!!”

5. Sentiasa bwa buku bsama anda
bila ada j masa lapang, bacalah..mula2 mmg susah..mula2 start dgn bwak je..then bila lama2 xkan korang x terdetik ckit nk belek2 kan???klo org kata kita rajin..mmg kita rajin pom..ko susah ape??
ade ak srh ko baca??myusahkan ko k??at the same time klo 40 org ckp kita rajin mmg btol2 rajin lah kita..kata2 tu kan doa..heee

So ketika tunggu bas ker, masa panaskan enjin kereta ker, msa dalam lift ker,mse tgh tggu nk consult gan Prof or cikgu k,buka buku yg anda bwa tu dan bacalah...heeee~






*so,ni bbrp tips n cara Miss Snow dr zaman skolah hinggalah zmn kat UiA ni..klo adik2 tnye..ni je lah yg Miss Snow blh bagi..sbb ramai la gak adik2 mentor mentee yg suka tnye..
"akk,cmner akk manage study dan prgram??cmner nk maintain?? "


*sbb Miss Snow mmg hantu prgram!!haha..sjak skolah shinggalah skrg..haha..(^__^)v
semoga memberi manfaat kat semue..klo rasa nk share silakan..nk tambah or komen dipersilakan..jgn segan2..





•6:14 AM





sebenarnye dah nk off berbloging jap..tp ttiba2~
jeng3..jeng jeng~


adalah plak Cik nazzuha ni tag..tag ape ni?? KLIK CNI
confiuss jap..tgk2..owhhhh~
heeee..lawa k??macam x layak je nk join PERADUAN BELOG TERCANTIK....siapa lah ak dimata mu..xlayak pom~hahah

ok2..bertafakur sejenak..
nk k x ni?
atas permintaan sahabat2 Miss SnoW...ok2..
 i join..klo ade rzeki mane taw kan??haha..
nk join mesti le ade syarat2 die kan kan kan??
so, syarat tuan penganjur adalah:



*Dah soheh2 wajib kena follow blog  Tuan Penganjur kan kan kan...

next,

*Buat lee entri pasal contest ni

lpas tu....

*Blog korang kena la kemas,lawa,cun melecun
(ok blog cik Snow simple je ok..kemas x??)

dah semue tu...

*Tag pada member2 seramai yg mungkin (limit 5 org n diorg wajib taw)

apa agi??

*Link blog korg kat ruang komen entry contest ni

*Tarikh tutup akan diumumkan pd 15 Jan akan dtg..

*Dah penat2 tu..sure2 lah korang kena bagi lee link yg btol..jgn silap bagi sbb setiap pnilaian akn d buat mlalui kretviti n syart2 yg tersedia..(ada paham ka??)

*terbuka tuk ladies n gentlmen shj..hahah


And bila Miss Snow jalan2 ada lah berkenan blog2 ni..heee..lawa2,content pom suka baca..simple but nice lah..jom2 join peraduan ni bsama2~
(^__^)

yaya


*so,Gudluck semue!! (^_^)v








•5:02 AM


sblm tulis post kali ni...sebenarnya nk study..tapi macm xde mood la plak.nk je jari ni tekan2 update pape...heee~

Miss Snow sibuk duk cari cincin kawin td..Cari punya cari..
search punye search mane lah cincin yg lawa2 nie..semue xbekenan!!

tgk2 jumpe!!haaa..bedebak besar berlian die..hahah..
abislah encik husband in future(MR SNOW) nati pening kepala nk kumpul duit..hahah
agak2 berapa harga cincin ni??heee=p
ada sape2 nk hadiahkan x??hahah(^__~)v




cop2!! jap2..

sebenarnya bukan nak citer pasal nak kawin ni..ni juz nak citer pasal CINCIN KAWIN..
OPSSss!!cara pemakaian cincin laa..salah plak..bwk betenang semue..hahah(^__^)



Skrg ni rmai yg pakai cincin...xkawin pom pkai gak.contoh sy leee..pakai cincin ni ada cara nye...
Nasihat Nabi Muhammad Saw. kpda Saidina Ali rhu.Sesudah bernikah dgn Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan ,
 Nabi Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu klau memakai cincin pakailah di jari...

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)

dan jgan memakai pada jari 

1] jari tengah 2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang krna memakai cincin pda jari telunjuk dan jari tgah adalah meniru cara berhias kaum yg dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian
Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan taw....








*sahabat2 sekalian,penting ni sila nasihatkan kwan n juga saudara- mara ataupun anak-anak tentang kaedah yg betul untuk memakai cincin di dalam syariat Islam, kalau x sia-sia ja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala kan kan kan.(^__^)


*wahai sape2 yg baik hati nk taja cincin tuk Miss Snow dipersilakan coment bwh ni..hehehe
(^__~)v



*tuk MR SNOW..blh la pilih cincin kat blog ni..KLIK SINI










•3:58 AM









salam sahabat2 Miss SnoW sekalian!!

dah lama rasa x update..dah setahun..hahah..ye ye je..owh dah 100 lbh kot follower..uishh mcm xcaya..sbb blog ni br je bt balik..sblm ni ade blog tp dah remove,then bt balik yg baru..hampir 7 bulan gak blog ni di private kan..

kenapa??

hmm adelah sebab2 tersendiri..so terpaksalah private kan kejap..

kejap k 7 bln tu??heee~ 

kepada sahabat2 yg baru singgah Miss SnoW pnye blog jagan segan2 follow Miss Snow ye..then jgn lupe tinggalkan jejak korang kat chat box..nati blh la Miss Snow g lawat2 korg~

Anyway,Miss Snow tgh diambang exam sbnar nye..br lps 1 pAper!huuu~

so  xsempat sgt la nk update sgt..Almaklumlah final exam.huuuu~

nasib baek lah sem ni 7 subjek bkn 8..klo x...ewwww~
pengsan!!

bdk Degree macam nie lah rutin die,xsama mcm zmn CFS dlu..klo nk abis cpt kenalah pulun subjk bnyak2 ckit br abis cpt..klo UiA macam tu lah..xtaw la plak U laen2..(^_^)

abis cpt blh la continue Master plak..ape2 pom doakan yg terbaek tuk Miss Snow ea..



Oopsss !!jap3!!sebelum tuuuu~

Miss snow pilih 3 follower bertuah tuk promote diorg~

jeng jeng jeng!!

sbnar nye entri kali ni nk ucap TAHNIAH n TIMA KASIH kat  kwn Ucu  n HD  n Mell sbb  diorg follower

Miss SnoW yg ke 100 and 101 n 102..heee~



kawan2 laen jgn kecik hati..nati Miss Snow promote korang laen kali plak..

so klo nk terjah blog diorang sila la klik cnie cnie cnie

thankx semue...(^__^)