•6:28 PM



kejadian yg xblh dilupakan~

mangsa dtempt kejdian: sorg rumate yg sdp lena tido ptg,

sorg rumte yg khusyuk stdy dgn earphne,

sorg g tandas,

n Miss SnoW yg br je balik bilik xsmpai 5minit...



Tindakan2 cik rumate:


Pzah: :blari2 dgn AKSI KEJAR mgejar si PENCEROBOH BILIK KAMI dlm keadaan mamai2 bgn tido g kat pintu..HAHAH

K.Tra: trkjut mcm nk histeria jap bila rumte gtaw..(dia mmg suka kalut..kihkih)

Wani : duk kat tandas (lalala..tumpang gelak.hahah)

ak :br balik bilikdr discusion dgn muka comey..hee..(^_~)v
kjadian blaku tlalu pantas..


SUSPEK: SEorg yg bbju OREN..




Untuk menjelaskan agi keadaan sebenar,menurut rumateku..die xsedar akan bilik kmi diceroboh masuk pd 
wktu kejadian. Die sdg leka stdy n sumbat telinga gan earphone..sorg agi rumate ku tgh syokkkk pnye tido tiba2 tersedar yg pintu bilik kmi dibuka dan ditutup pelan2..(wktu tu rumate ku, Pzah tgh tido)..tetiba die rse muskil...pintu bilik kitrg ditutup pelan2..dan disebabkan comparment dia ni btentagan gan pintu,die blh lihat org kuar msk..dgn tidak semena2 die bagun dan berlari k pintu..

Pada masa tu jgk,dia sempat melihat suspek dgn pantasnye blari ke arah lain..die cuba melihat dlm keadaan mamai2 dan cuba mengejar SUSPEK tp  suspek HILANG!!


Kejadian blaku terlalu pantas, Pzah xsempat nk tgk muka SUSPEK tu..dlm keadan cemas..cpt2 dia g compartment k.Tra gtaw apa yg blaku..n apa agi..kak Tra yg br taw ni mcm nk histerialah kan kan kan kan..duk 1 bilik tp dia xsedar(haaa sumbat agi telinga gan earphone..kan kalut tu)..huhuh


Nk buat mcm mane bnda dah blaku..nasi dah jd bubur pom~
kecohlah dlm bilik mrk berdua...Miss SnoW n sorg agi rumate??time tu miss Snow br je smpai bilik xsampai 5 minit..sorg agi g mandi...

Oleh sbb disbbkan xtaw nk bt ape n xtaw nk teka sape lah BAJU OREN td..Pzah ignore je lah.n mrk bdua bhasrat nk g ketuk bilik sorg2 slps g mandi...nk taw sape ade g bilik kmi..kot2 lah kan...
(yelah Pzah ni br bgn tido ptg kott msti lah die nk g mndi dulu sblm magrib)heee...

takut dan bjaga2 lah mrk..hatta g tandas dkt dpn pom  bwk kunci...mcm biasalah..
msa Pzah msuk tandas(time tu Miss SnoW dah balik bilik 5minit SEBELUM KEJADIAN berlaku tp diorg xsedar Miss SnoW dah balik bilik)...

Pzah dgn semena2 gelak kuat2..(masa ni kami bselisih jalan kat tandas)

aishhh..korang PELIK TAK??

TAW KENAPA DIA GELAK??HEHEHEH



ikuti perbualan kami.....

Miss SnoW:weh nape ko gelak??
Pzah: HAHAHAH..xde pape..nati lps ak mandi ak cter..ko nk taw 1 cter x?
Miss SnoW: haa..cter lah weh..(dgn muka blurrr xtaw pape)
Pzah:alaaa..natilah..nk cpt ni..jap g ak cter kat bilik..kunci ko ada bwak x?(smbil tunjuk2 kunci kat tgn dia)
Miss SnoW: xde..heeee..meh sini..cpt ckit..ak nk taw..

so..
dipendek kan citer Miss Snow msuk la bilik..msuk je K.tra dah kalut2 ckp BILIK KAMI KENA CEROBOH..ade org nk masuk tp xdpt or die dah masuk tp xtaw lah..lps tu die tny..

Kak tra: "eh bila balik??"
Miss SnoW: "br je..ada lah 5minit kot..nie dah ciap tukar bju sgala.nk solat jap..nape??"
Kak tra: HAHAHAH

Miss SnoW: awatlah bdk2 rumate ak ni..

Haa..abis je kak tra gelak...
"HAHAHA..kamu k yg Pzah nmpk td??BAJU OREN..HAHAHAH"


hah??BAJU OREN?
(Smbil tgk bju)...erkkkk~
HAHAHAHA
cissss!!

msti Pzah ngigau+mamai2 tu..adoiiiiii(~__~)
kecoh 1 bilik..HAHAHA

upe2 nye Pzah tu dah salah tgk..tu lah mamai agi..RUMATE POM DAH XKENAL...tido agi ptg2 nk magrib..bgn2 die rasa mcm ada org masuk bilik kami dgn slow2..die dlm mamai2 dgn spantas yg bleh cuba tuk g tgk kat pintu tp xnmpak sape n dia kata org BJU OREN jln dgn cepat(haa..mamai agi)....
so dia assume lah ada org nk ceroboh sbb kat cnie penah ada kes mcm tu...


sekianlah citer mamai rumateku yg bt kitrg 1 bilik pecah perut gelak..HAHAHAH



untuk kselamatan rumah dan bilik blh lah bela binatang diatas ni sbg binatang peliharaan korg..HAHAH


moral of da story:
BERHATI-HATI lah dlm setiap yg berada diseliling kita..kunci kenderaan,rumah,bilik dan awasi harta benda disekeliling kita..jgn mudah lalai dan percaya..Beringat sebelum kena(^__^)v




*korg ade pengalaman kena pecah masuk rumah,bilik or barang2 kena curi??nk share??silakan klo sudi...(^__^) 





|
This entry was posted on 6:28 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

18 kata-kata curiga:

On January 4, 2012 at 7:41 PM , Nor Zilla said...

alamak...cian nya. nasib bek semua xd pape

 
On January 4, 2012 at 8:01 PM , miSpYeja said...

hahah..tdow agy haaa....lwak pun dew

 
On January 4, 2012 at 8:27 PM , Zainundin Mohd Nor said...

nice post... seronok juga baca post ni...

 
On January 4, 2012 at 8:30 PM , Azekzk said...

Kena sentiasa beringat.

 
On January 4, 2012 at 8:42 PM , Miss SnOW said...

Nor Zilla:semue xde pape..cuma xtahan gelak je dr smlm..hahah

miSpYeja:hehe..moral of stry,jgn la suka sgt tido ptg nk mgrib..klo ngigau k mamai k..abiss lee.haha

Zainundin Mohd Nor:thnx(^_^)

Azekzk:insyallah.moga jd peringtn tuk semua spya beringat2 lps ni.. =)

 
On January 4, 2012 at 8:53 PM , mR.aSLaN said...

berani betul ...

 
On January 5, 2012 at 4:09 AM , Cik Rose Cute said...

datang follow sini...

 
On January 5, 2012 at 6:45 AM , Miss SnOW said...

mR.aSLaN:haha..berani la sgt.haha

Cik Rose Cute:sila2..sgt dihargai(^__^)tima ksih..

 
On January 5, 2012 at 7:27 AM , Deqt Zainal Abidin said...

hahahaha lucu,,tpi dulu bilik owg pernah kena gak tpi mls la nk cte..

 
On January 5, 2012 at 10:38 AM , Miss SnOW said...

heheh..tkpe...(^_^)
byk k brg hilang??

 
On January 6, 2012 at 5:47 AM , Athirah Zain said...

Bilik kami satu U ni memang selalu kena ceroboh, besenye makanan yang ada mmg kompem kena amik, para penghudi either akan terjerit sekuat hati or duk diam2 lam selimut sambil merelakan penceroboh mengambil barang dorang..
seriously ini citer benar, kami selalu jumpa ngan pencoroboh2 ni, tapi sayang, sukar ditangkap oleh pihak berkuasa..kami sedihhh...

 
On January 7, 2012 at 5:17 AM , Miss SnOW said...

yg ceroboh tu org k ape??org luar or bdk U jgk??
erkkk korg xpakat2 tangkap k??scary laa..

 
On January 7, 2012 at 5:25 AM , Athirah Zain said...

hehe,,acah je, tu bukan manusia, monyet je, tapi minyet2 tu selalu msk bilik n amik mknn kami,,huhu...banyak giler monyet kat um ni,,uhuhu

 
On January 7, 2012 at 5:52 AM , Miss SnOW said...

hahahah..ingt kan mnusia td..hahah..kat uia ni pom byk gak..tp bilik kmi xde la kna msuk monyet k ape sbb bilik kami jauh sikit dr kwsan utan2..klo member pnye bilik kat ats bukit sikit,klo bkak je tingkap confem lps tu bsepah2 lah sgala benda..blh maen kejar2 gan monyet la lps tu..kdg2 klo clas dkt gan kwsn bukit2 hutan ckt ade la monyet2 kat tepi nk join msk study skali..klo bkak tingkap siap laa..hahah

 
On January 7, 2012 at 6:14 AM , Athirah Zain said...

monyet skrng pndai2, siap msk U kg,,hehe

 
On January 7, 2012 at 8:30 PM , cik siput said...

haha...ingatkan kne ceroboh betol...nsib baek slh org je..hehe :)

 
On January 8, 2012 at 1:48 AM , Hanif said...

mak oiii..kena bela binatang tu berat tu...hahhaha
Lawak entri ..suspen!!

 
On January 8, 2012 at 2:32 AM , Miss SnOW said...

Athirah Zain:kat cni msm2 binatang ade..bangau ade,biawak ade,monyet,mcm2 ade..klo slh2 xknl biawak confem ckp buaya..hahah..zoo dlm U..hahaha

cik siput:citer mamai..naseb baek x btol2..mintak jauh..=)

Hanif:bila agi nk try bela..try la.hahah=p