•9:56 AM





Kadang-kadang,

Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia dari kita.
Allah jarakkan kita dengan dia.

Untuk uji kita.

Masihkah kita sayang pada yang MENGURNIAKAN rasa sayang itu
Masihkah kita sayang pada yang MENGANUGERAHKAN rasa sayang itu.
Dan masihkah kita percaya pada aturan DIA.


Untuk sedarkan kita.

Bahawa ada DIA yang perlu lebih kita sayangi, lebih dari segala-galanya.

Dan

Kadang-kadang,

Allah ambil juga kembali orang-orang yang tidak kita hargai.

Saat Allah jarakkan kita,

lalu timbul rasa rindu dan menyesal,




Itu bukan untuk menghukumi kita.
Tetapi untuk memberi pengajaran.
bahawa bila kita tak mahu menyayangi mereka,
Allah akan mengambil mereka untuk disayangi

lebih dari yang kita mahu lakukan..






*khas untuk shabatku yg sedang patah hati...semoga kamu kuat!!







Links to this post
•9:13 AM








jgn tny miss sape...miss sape2 je =p





anyway...hepi new year guys!!

hope this year become better than b4..

so ape azam tuk thn ni???

klo my frend azam die kawen thn ni..hahahah=p

smoga azam die tercapai..doakan iorg dipermudahkan segala urusan..insyallah..puk pangpuk

pang..mmg dah rmai member2 kawen..haishh cpt la plak..

tupp2!!dpt kad kawen..smoga bhagialah shbt2 yg dah kawen tu..



anywy..pray 4 me ok!!
(bkn tuk kawen je..tuk study,cita2,impian dan sgala2 nye lah)heheh





Links to this post
•5:37 AM


HELP!!

HELP!!

HELP!!





study kejap tp pengsan lama..byk agi xstudy tp MALAS~

sape2 ade ubat tolong lah share ubt ape yg ade tuk jd RAJIN ni..sobsobsob..

tension oo tgk buku gan note byk2 ni..mula la ngantuk..huhu





next factor BORING~

entah leee..(~__~)

klo byk2 bukak buku alamatnye mmg hmmmm~




habis sgala cara dah duk..last2 on9.kihkihkih..

bkak FB, on TWEEEt2, n update blong..kahkahkah..

terbaeekkk lah..

pastu tido..ZzzZZ




Links to this post
•5:20 AM


salam semue..
huh penat tgk status Fb korang..jap2
GUDLUCK EXAM..kejap2
BITAUFIQWANNAJAH..kejap2
BUAT LEKLOK EXAm..

exam OH EXAM...ape2 pom tuk smue..
do da best ok!!







Links to this post
•1:09 AM


kali ni sape2 rasa nk doa bertemu jodoh blh la amalkan doa ni..bagus gak semoga bertemu insan yg soleh blh memimpin keluarga yg bahagia hingga ke syurga..serahkan sgalanya pd Allah..biar die yg tentukan segalanye.Mungkin kita merancang tp die Maha Mengetahui segalanye yg terbaik..
Berdoa~ itu yg terbaek (^__^)





semoga ak di temukan insan yg terbaek untuk ku..aminnn



Links to this post
•1:01 AM



WaaaaWaaa...waaa

(TT__TT)

*ok paham dah knp.....laki mmg mcm tu..(~___~)


Links to this post
•12:28 AM









Links to this post
•12:17 AM




hai2...!!
dah bkurun x update.heee....
buzy laa++++MALAS =p
haishh exm ohhh EXAMMM..knape lah ko ade..malas nye nk study..bkn nye rajin sgt tp result nk slalu gembpak tp xgempak2 gak..padan muka sape surh malas..mlm nk exm mula la kalut..haishh..jgn la tiru camni..BAHAYA!!




Apa2 pom dokan sy exam ye sahabat2..lama kot exam..
thn nie exam thn dpn br habis..hahhah..start 28 dec 2011-15jan 2012..
lama x??hahah..dr 2011-2012 tu..hahah




study lu..caucincau!!
Links to this post
•8:38 PM






Satu Tragedi yg xdapat sy lupakan...
Disaat semue org sdg bgembira bsama keluarga bhari raya..bersuka ria,berziarah sana sini....sy??adik2?sy??mama??papa??
kami beraya dihospital dihari raya..sesuatu telah menimpa keluarga kami..

disaat kami bgembira menyambut kedatangan syawal yg ceria..rupa2 nya itu adalah syawal terakhir tuk kami sekeluarga bersama..tak penah ku bayangkan ini akan terjd dlm hidupku..keluarga ku,adik2 ku,mama ku,papa ku...kami semue selalu bsama..tapi mungkin ini dugaan dr NYa untuk ku..tak pernah ku bayangkan..

di bulan Ramadan xpenah ku lihat tanda2 pelik dr papa..kami sekeluarga walaupom sibuk dgn urusan keje masing2 tp klo cuti pasti bsama..(T_T)tanggal 3 syawal..bersamaan dgn 1 sept tragedi itu blaku....

kemalangan yg mengakibatkan ak kehilangan org yg ak syg bt selama2 nye...kemalangan yg boleh dielak jika pemandu itu berhati2 dan tidak cuai..disbb kan kecuainye memandu dlm keadaan mengantuk..org yg ak sayangi menjdi mangsa keadaan...die pergi bt selama2 nye..xdpt kubayang nasib ku stelah mndpt tamparan hebat sbegini..

"Papa...papa..papa....papa...papa.."

adikku yg bongsu selalu termimpikan papa..kdg3 tiap2 mlm die mimpi kan papa..terngiang2 suaranye..


kdg2 die bercerita..
"kak,adik (wani) mimpi papa..papa dtg bual2 gan wani smlm.."

"papa kata nati lps semue tahlil ni kemas umah bersih2..tlg mama kemas..pastu papa kata letak itu..letak ini kat tempat biasa..lps tu papa senyum kat wani kak"
ingin menitis air mata ku takala mendengar celoteh adk bongsu ku itu..



esk nye die bcerita agi...
"kak,wani mimpi sblm papa xcident tok cik(atuk) dtg umh kita..die dtg senyum je tgk wani..smlm wani mimpi jmpe papa..papa slalu ckp gan wani mlm2...."(TT__TT)

"kak,kita dah xde papa......."
airmata die mula mengalir....ak cuba tahan tp ...xdpt...



"kak,nape org tu langgar papa......."

"kak...papa dah xde...."
ak diam..sebak...(TT__TT)
klo ak bckp kemungkinan bsar ak xdpt nk bhenti kan air mata ku agi..
papa telah pergi meninggalkan kami.

"kak,dah xde dah org nk bebelkan kita..nk bt lawak..nk mintak g sane cni..
papa janji nk bwk g Mekah..tp skrg....."
(TT__TT)



pagi pkl6.30 pagi
1sept 2011
3syawal


kringgg...kringgg..kedengaran bunyi phone mama dr bilik atas..

hello....."ye,kat mane??bila??Ya Allah..."

bbrp minit kemudian...

"kak,kejutkan semue..."

ak: hah??knp?kan dah solat subuh ni..(br selesai solat smbil terpinga2..mamai pom ade)

mama: papa xcident...

ak: hah??papa g mane??biar btol

mama: td papa kuar nk g solat subuh kat Masjid Tunjung..lps tu die nk g pasar beli brg2 ckit..
mama nk call pakcik D kmu..call angah,suruh di balik..terus g Hspital Besar RPZ 2..

(terus call..tangan dah ketar)

ak: ma,xdpt..angah xangkat..
mama: call makcik kmu..klo2 die gan spupu kamu tido kat mane2..bbrp mnit kmudian dgn kecekapan pakcik..kmi smpai k hspital..yg sbnarnye pakcik ak juga staff d hspital tp die ambek cti emergency..

sesampainye disana....

terus k KeCemaSan dan TRAuma..upenye papa dibwh Zon Merah..kritikal...hanya 2 org dibenarkan masuk...mama dan pkcik ku msk terlbh dahulu..kmudian ak gan adik ku..
saat ak msk k wad itu..doctor tgh rmai disisi papa..ak hnya dpt btahan bbrp minit..sebak!!!ak xkuat!!!
(TT__TT)
kemudian hospital dipenuh dgn saudara mara dan jiran tetangga yg dekat..saat itu ak rse duniaku gelap..org yg menanggung ak slama ini pergi dgn tiba2..xde lagi bebelan papa,takbir raya dr papa,call dr papa,xde org suka kemas umah,sapu halaman....segalanye berubah (~___~)

bbr jam kmudian papa dipindah kan ke wad rawatan rapi pembedahan..tp bbrp minit kmudian doc kata papa xleh dibedah.. X-ray menunjukkan otak papa ade retak pd tengkorak..
dlm kpla dipenuhi darah dan ade gegaran kuat yg myebabkan ia blaku..doc xberani mgambil risiko pembedahan..di risaukan tekanan darah papa jga yg xstabil..papa luka teruk d bahagian kepala akibat diseret sejauh 15 meter oleh pemandu yg cuai itu!!pagi itu,papa keluar hnya menaiki moto untuk ke masjid,smpai shj di dpn station myak Petronas die di langgar dr blkg oleh sebuah kereta yg wktu itu br smpai untuk myambut hari raya di kg..pemandu kereta itu dr Melaka..die mengaku yg die memandu dlm keadaan mengantuk krn spnjg jln ingin smpai cpt k destinasi..swaktu die melaggar papa..die mengaku yg die xsedar..sehingga lah die seret papa sejauh 15 meter shinggalah anak die dlm keter terjatuh akibat kereta yg dipandu xdpt bgerak...

sy benci pemandu tu!!!!
Die cuai!!!
Die mengakibatkan sy kehilangan papa sy!!!


sy syg papa..sy nk papa sy balik....


doakan papa disana bsama2 org yg soleh solehah....


**Pa,papa janji nk tengok kakak graduate dr UIA ni..tapi pa..kenapa papa pergi dulu...papa janji nk g Mekah sama..(T__T)kakak nk ambek ijazah tu dpn papa gan mama..kakak nk papa gembira,kakak nk ambek gmbar 1 famili pegang ijazah,pkai jubah grad...kakak nk rai kan gan papa mama..tapi kenapa mcm ni pa...pa,klo kakak salah..maaf ye pa..doakan kejayaan kakak ye..doakan papa bahagia di sana..kakak perlukan doa papa gan mama..kakak xkuat pa (T__T)





Links to this post
•7:00 PM




saya sayang papa sy.....
(~__~)








Links to this post
•6:21 PM

xdpt berkata2 agi...



Links to this post
•4:38 AM







Links to this post
•6:48 PM








lawa tak??
ok..sori tak dapat nak letak full pic..bahaya..haha..separuh je..
sebenarnya saya design laen..tp dapat lain..hahah
macam kelakar pom ade..taw x nie untuk sape??untuk seseorang sempena bufday die..tetttt~
erkkk~ok k nak bagi nie..macam tak je..
saya design simple2 je sebenarnya..tapi dapat yang colourfull camnie..
so xtaw la die berkenan atau tak..hehe

bufday dia(^__^)v


so,selamat hari tua awak...




Links to this post
•12:54 AM





mesti korang tertanya2 ni untuk ape kan..
sebenarnya program nie elok untuk adik2 lepasan SPM,form 5,STPM,STAM n yang nak tahu camner alam universiti..banyak gak aktiviti2 menarik,cam kayak,riadah2 laen dan sebagainya..tapi banyak jugak tentang pendedahan pasal U,ape perlu buat,ape yang perlu tahu tentang U,camner cara nk masuk U,nk isi borang camner n sebagainya..jadi kepada yang berminat meh lee join..contact no kat atas 2 ye..ok!jumpa akak disane ye..

Alang2 korang boleh ronda2 UiA..heheh..
Orang kata,tak kenal maka xcinta!!ceeewahh..haha..
jadi budak UiA before dapat surat tunggu tawaran kan kan kan..
bila agi..moh le...see u !!




Links to this post
•10:40 AM



14032011


Awak,baca sampai habis taw..nati nyesal...hmm..

Awak, awak ingat lagi tak masa kita mula-mula jumpa dulu? Waktu tu saya dok belajar kat Cfs Nilai lagi. Saya jumpa awak kat Seremban, Time tu saya selalu g KL.Ala saya kan kaki jalan..hehe..first time tu saya gi jauh2 naik bas then KTM.. haha. Saya gi ngan kawan saya,(ramailah..xingat dah brp org). Awak ingat lagi kan kat diaorang?


Waktu kita mula-mula jumpa, saya terus terpikat kat awak. Walaupun kat situ ramai lagi yang lebih hensem.. maklum la kat tengah-tengah bandar, banyak pilihan. Haha,(gatai!=p) sebenarnya memang time tu saya ngan kawan saya gi KL then gi Seremban sebab nak usha awak ngan geng-geng awak pon.. hehehe.mane leh gtaw awak..xsurprise la kan kan kan..hehehe

Biar awak tahu, sebenarnya sebelum jumpa awak sebagai pendamping hidup saya, saya buat solat hajat dulu, solat istikharah dulu supaya saya akan jumpa yang paling sesuai dan baik untuk saya. Saya tak mahu salah pilih dan hubungan tak kekal lama.


Dari hari itu la bermulanya hubungan kita..seingat saya hubungan kita bermula pada ______ kan kan. Saya tak penah lupa tarikh anniversary kita :) Tapi sejak hari tu jugak la hubungan kita mendapat tentangan daripada mak saya. Bila dapat tahu hubungan kita masa tu, mak saya marah sangat. Mak marah kenapa pilih awak? Kenapa tak bagitau dia dulu sebelum saya pilih awak.. Kan saya baru je masuk matrik, takut nanti terganggu pelajaran. Mak saya marah dan bimbang nanti kot2 saya asyik dgn awak je..saya selalu citer pasal awak kat mak saya supaya mak saya dapat tima awak..hmm..susah taw nk suruh mak saya suka awak..


Tapi lama-lama akhirnya mak dapat menerima awak dalam hidup saya. Sejak zaman matrik, kemudian masuk universiti, awak setia menemani saya. Itu yang membuatkan mak saya kagum pada awak! Kadang-kadang kita ada masalah, kadang-kadang awak buat hal, tapi bagi saya itukan kebiasaan.Setiap hubungan pasti ade masalah kan.Dugaaan...huhu.. Mana ada yang sempurna.Saya selalu sibuk..tapi awak selalu d hati saya..saya xpenah lupakan awak. Saya pun kadang-kadang abaikan awak, tinggalkan awak.. Saya minta maaf k..janji tak buat dah..saya akan sentiasa dengan awak=)


Tapi sepanjang hubungan kita, saya paling tensen ngan awak bila awak janji nak kejutkan saya suatu pagi tu, sebab ada hal penting. Tapi last-last awak tak kejut.. awak senyap je. Saya marah sangat sebab bangun lewat. Tapi rupanya masa tu awak tak sihat.. awak tak cakap pun. Tapi salah saya gak sebab tak concern.. huhu. Masa tu hubungan kita baru masuk 4 bulan.


Lebih setahun lepas tu saya bersendiri,awak biarkan saya senyap. saya sedih dan sunyi sangat.. baru saya tahu tak lengkapnya hidup saya tanpa awak. Tapi saya ngaku, dalam tempoh tu senarnya ada yang lain cuba memikat saya. Nak gantikan awak dalam hati saya. Tapi sori la saya nak layan.. awak je yang bertakhta kat hati saya. Saya tetap tunggu awak sembuh.br saya taw awak sakit.saya pom sakit.sakit hati.huhu..


Lepas kejadian tu, saya nampak awak jadi semakin kuat. Awak dah tak mudah sakit lagi.Awak pom selalu concern pasal saya..SAYANG AWAK!! Sejak itu kita tak penah lagi berjauhan. Saya gembira sangat.hubungan kita kekal hingga sekarang walaupom banyak dugaan yang kita tempuh bersama.


Awak, saya minta maaf sebab sepanjang tempoh hubungan kita, saya selalu terjatuhkan awak. Tapi awak langsung tak mengeluh, marah atau sakit. Saya selalu sakit kan awak..tapi awak senyap je layan kerenah saya..Saya sangat kagum ngan awak! Sekarang dah hampir 3 tahun hubungan kita, kan? Saya pun tak penah sangka yang kita akan kekal sejauh ini.


Makin lama, makin ramai yang saya jumpa yang lebih cantik,hensem dan 'up-todate', tapi saya tak kisah. Saya buat derk je. Dugaan gak la rasa. Memang saya tak nafikan, member-member saya selalu je bertukar-tukar pasangan. Ada yang tiap-tiap sem tukar! Mak aih, diorangkan suka tukar2 nie..tapi bukan saya..saya setia je gan awak..awak adalah segalanya bagi saya..

Tapi awak jangan risau ek, saya akan tetap setia ngan awak! Selama mana awak mahu terus bersama saya dan setia pada saya, saya takkan tinggalkan awak! Sebab dah banyak sangat kenangan yang kita kongsi bersama. Awak pun dah kenal sangat saya macamana kan? Huhu..Dari matrik sampai lah saya masuk UiA nie..hehehe..


Akhir kata, saya nak awak tahu yang saya sangat sayangkan awak! Awak sangat hebat buat saya. Dan saya minta maaf atas setiap kekurangan saya selama ni. Saya harap sangat kita akan tetap bersama dan saya nak awak ada masa saya dapat genggam segulung ijazah nanti! Awak tunggu tau..


Buat awak yang sentiasa setia,

Suka duka kita hadapi bersama,

Semua kenangan kita lalui bersama,

Terima kasih kerana menemani saya.

Buat awak yang sentiasa setia,

Sungguh saya tak pernah sangka,

Kita akan kekal bersama sangat lama,

Terima kasih kerana memahami saya.

Buat awak yang sentiasa setia,

Tanpa awak saya tak tahu hidup ini bagaimana,

Tanpa awak mungkin saya tak kemana-mana,

Terima kasih kerana sempurnakan saya.

Buat awak yang sentiasa setia,

Kekurangan saya awak terima seadanya,

Kelebihan saya kita rai bersama,

Terima kasih untuk segala-galanya.



p/s; Awak jangan risau ek, saya akan tetap setia ngan awak. Walaupun kat luar sana nun bermacam-macam jenama baru yang keluar. Acer ada,Motorola, HTC ada, Samsung ada, iPhone lagi laa.. ishk, dugaan tol.

Tapi awak sentiasa di hati saya, owhh henset Sony Ericssonku..hahahaha

kang korang dah kena tipu..haaa..jiwang agi..kahkahkahkah






*mood malas bt asgment..huhuhu..mula la mgarut..wakaka..

*Awak!!tima kasih kejutkan saya pagi2(^__^)v

hahahaha..




Links to this post