•1:34 AM

sape PUTERA ALBAB TU??
JENG JENG JENG~

Ni haaa....

ni sicomel yg duk mgintai je keje..org suruh turun bawah x nk...dengar bunyi orang bercakap mula la melompat atas kerusi yg berhampiran dgn tingkap..nk mgintai laaa konon..hahaha

gmbr ni putera kurus..sbb br baek dr sakit..die x lalu mkn 1 mggu..bwk pegi hospital haiwan br baek...mane x baek nye mcm2 ubat doctr tu bagi..sgn multivtamin nye,dgn susu nye,dgn ubat ape tah..bnyak2..adik yg bongsu nagis2 x nk g sekolah bila putera sakit..


kalau tak silap..Nabi Muhammad juga suka kucing..nama kucing kesayangan baginda ialah MUEZZA!
saya ada terbaca beberapa kisah mengenai kucing dan baginda..diceritakan ada yg saya baca tu, ada satu kisah tentang nabi dan kucing.ada satu masa tu nabi mahu mgambil jubah baginda tetapi muezza ni plak tertido di atas jubah tersebut,disebab kan baginda tidak mahu mengangu tido kucing tersebut baginda telah memotong jubah tersebut di belahan tangan..

seee!nampak tak?nabi pom sayang haiwan comel ni..kita??


Beberapa diantara orang terdekat nabi juga memelihara kucing. Aisyah binti abubakar shiddiq, isteri nabi amat menyayangi kucing, dan merasa amat kehilangan dikala ditinggal pergi oleh si kucing. Abdul Rahman bin Sakhr al Azdi. diberi gelaran Abu huruyrah (bapa para kucing jantan), kerana kegemarannya dalam merawat dan memelihara pelbagai kucing jantan dirumahnya. 


ni adik putera..die wrna oren..nama dia po OREN!.comel je..tp susah nk pegang lincah sgt..lari je keje klo tgk org x knl..yg ni duk luar umah je keje..putera x kuar2 rumah..owhh terbalikkkk~abg duk dlm umh adik duk luar umah..aiyoo2~

ade lagi sekor anak kucing name dia PUTIH..sbb dia mmg putih..dia x gigit org..mmg sgt3 sgt sgt sgt jinak..mula2 kucing2 terbiar je..dah slalu bg mkn..last2 lekat kat umah..sekor sekor dtg..mama pom layan je~tiap2 mggu beli ikan 1 kg or 2 kg nk bg kucing ni je mkan..haishhhhh~parak2...

kalo putera tu plak..duk ats umah je..apa kita makan itu lah yg dia makan..kita makan kueh?dia nk jugak..kita mkn makroni goreng..dia mkn jgk..kita makan roti cicah gulai..haaaa..cicah sikit gulai kat roti tu bagi la dia sikit2...mmg suka kacau klo kita makan..serba serbi dia makan...

putera x makan ikan x masak..dia makan ikan rebus je..kepala ikan?klo kepala ikan keli dia tolak awal2..hahaha..dia takut.wakakaka

paling haru..putera ni takut SEMUT.KAHKAHKAHAKHA..
klo semut ada dlm bekas mula la mgiau x nak makan..hatta sekor pom dia x nk..eishhhh demand22~
jdi tuan dia yg abek hati ni terpaksa lah g ketuk2 sikit bekas makanan dia sruh enchik2 semut lari..putera penakut..hahahah..
dah putera ni keje dia duk ats umah je..UNIQ pnye kucing..x kawan gan kucing laen dah..tido??ats katil je..ats sofa..pendek kata tempat yg best2..lokasi slalu dia tido ats katil dlm bilik adik..kdg2 diorg berebut nk tido ats katil..yelah katil single je..ape pnye kucing laa..HAHAHA

cuba cari mane putera..HEHEHE..

ni kes nk menyorok..sibuk je dia..org nk tgk kain langsir..
dia pom nk tgk jugak..last2..haaaa..tgk puas2 dlm tu.masuk2...KAHKAHKAH

arwah papa jga suka putera ni..dulu dia x suka tp lps putera ni duk slalu kat umah dia suka..sbb putera ni laen dari yg laen..dah dia syg kat putera ni..slalu klo dia makan ape2 dia akan bg dua..satu dia makan 1 dia bg putera makan..

kuih yg arwah papa suka mkn puteri mandi..putera pom sama..tp putera bnyk mkn kelapa..=)



UNIKS SUGGUUH KUCING KU SEKOR NI..nma pom pelik..sbb??nati nk citer next post...kisah dia ada..lawak2..hahaha


tunggguuuuu~



post ni sy buat atas permintaan Eyesha Zaidin yg nk tgk putera yg uniq!!...hehehe



|
This entry was posted on 1:34 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 kata-kata curiga:

On September 28, 2012 at 4:07 AM , Eyesha Zaidin said...

ermm..sekali lagi..dah taip penuh best dah !! T_____T

 
On September 28, 2012 at 4:08 AM , Eyesha Zaidin said...

alaaaaa... tak bestnya..kita dah bnyak tulis tau...komen tak naik jadi problem....ermm

apapOn tq tau awk sudi post entry tentang PUTERA...^^

 
On September 28, 2012 at 8:27 AM , Miss SnOW said...

hehehe..ala kecian nya..hehe,
xpe2..intenet prblm kot(^__^)

sama2..(^__^)